Boende i Svenska fjällen

När man ska bo i fjällen så brukar det ofta vara fjällstugor som man är ute efter. Det är ju så mysigt att boa in sig i en tvättäkta fjällstuga med renhorn, furuinredning och bastu. Eller varför inte satsa på en urmysig timmerstuga uppe på fjället. Nedan så hittar du några tips på boenden i fjällen:

För dig som inte bryr dig om lyx och flärd men vill ha nära tillgång till gång till skidspår och utförsåkning då är denna stuga i Tandådalen i jämtlandsfjällen något för dig. Här har du fina skidspår utanför husknuten och strax över kilometern till närmsta utförsåkning, dessutom så finns det skidbussar som går endast 50 meter från husknuten och direkt till skidbacken. Stugan är inredd i äkta fjäll-stuge-stil med furuväggar, enkel soffa, bastu och öppen brasa. Det finns också bekvämligheter som mikrovågsugn, torkskåp och diskmaskin. Det finns också en mysig promenadled in till Tandådalen.

Vill du ha lite mer lyxkänsla på stugan men ändå ha den rätta fjällenkänslan då är detta stugan för dig. Den ligger i mysiga funäsdalen i Härjedalen. Mer fjällen än så blir det inte. Dessutom så får det plats upp till tio personer i den här stugan vilket är perfekt för dig som åker tillsammans med en annan familj. Stugan har två plan och fyra sovrum varav två av dessa rum har dubbelsäng. Stugan ligger nära skidbacken, det tar endast sju minuter med bil. Det finns också ett allrum med kaminbrasa där det är enormt luftigt och maffigt med hela sju meter upp till taknocken. Denna stuga varierar dock mycket i pris med allt i mellan 6000/ per vecka till 20 000/ per vecka beroende på vilken vecka på året som ni vill vara här.

Vill du leta upp din stuga själv och anpassa efter just din familjs önskemål och behov så rekommenderar vi att du söker på dessa sajter. Här kan du hitta vackra stugor i svenska fjällen, allt från privata uthyrningar till stugbyar. Detta är också en bra sida där du kan hitta olika typer av boenden i Idre fjäll. Tänk på att när du letar boenden och då allra mest när det gäller stugor att du kollar upp ordentligt att den som hyr ut är tillförlitlig. Genom att hyra på lite mer samordnade sidor med tillförlitlig inbetalning så minimerar du risken för att bli lurad på både stuga och pengar. Varje år så förekommer olika former av bedrägerier där bedragare lurar folk att sätta in pengar på ett boende som inte ens existerar. Denna risk finns främst om du letar upp en enskild annons på någon annonssida som sedan vill ha pengarna insatta på ett privatkonto väldigt snabbt. Denna form av inbetalning förekommer ju så klart hos seriösa uthyrare också, det du kan göra är att du grundligt kollar upp stugan och den som hyr ut. För det är ju inte det minsta roligt att bli snuvad på hela sin semestervecka för att man slarvat med att kolla upp allt ordentligt.Comments are closed.